Perdana Menteri Baru UK, Liz Truss, Tidak Mungkin Menumpukan pada Pembaharuan Perjudian
toto

Perdana Menteri Baru UK, Liz Truss, Tidak Mungkin Menumpukan pada Pembaharuan Perjudian

Terdapat pertukaran pengawal di bahagian atas kerajaan UK. Berikutan peletakan jawatan Boris Johnson pada bulan Julai, Liz Truss mengambil alih Togel Singapore Hari Ini sebagai Perdana Menteri. Tetapi pembaharuan perjudian masih jauh lagi.

Liz Truss
Liz Truss semasa acara hustings di Holiday Inn, di Norwich North, Norfolk, bulan lalu. Bekas menteri luar UK akan menjadi PM negara itu, tetapi pembaharuan perjudian tidak lagi hampir menjadi kenyataan. (Imej: Alamy)
Truss menewaskan bekas Menteri Kewangan Britain, Rishi Sunak untuk Data Sydney menduduki tempat teratas kerajaan. Parti Konservatif yang memerintah agak berpecah, memberikannya 81,326 undi kepada Sunak 60,399 undi. PM baharu itu tahu dia mempunyai banyak kerja yang perlu dilakukan dan telah pun menegaskan bahawa dia akan mereformasi negara. Itu termasuk undang-undang perjudian yang dikemas kini. Tetapi tidak sebelum dia menangani perkara lain.

Terdapat juga petunjuk bahawa Truss lebih berlembut terhadap pengawasan perjudian. Walau bagaimanapun, penganalisis percaya Truss tidak akan menghabiskan masa untuk isu yang boleh mengurangkan lagi industri seperti perjudian dan mengurangkan hasil cukai.

Kertas putih kerajaan baharu mengenai perjudian akan tiba bulan ini. Walau bagaimanapun, lebih banyak kelewatan akan datang apabila Truss cuba menyusun rumah. Kertas putih mungkin berakhir di dalam tong sampah yang memihak kepada set peraturan yang sama sekali berbeza.

Pembaharuan Perjudian Bukan Keutamaan
Secara logiknya, untuk pengguna berjudi, mereka perlu ada wang. Pada masa ini, keadaan ekonomi di UK tidak kondusif untuk perbelanjaan mengikut budi HK Prize bicara. Inflasi melebihi 18% adalah realiti, dan Truss mahu mengawalnya terlebih dahulu.

Kos sara hidup di UK telah meningkat dengan ketara, memberi tekanan kepada kebanyakan penduduk. Di samping itu, harga tenaga akan meningkat dan boleh meningkat lebih banyak. Walaupun negara itu tidak mengimport gas dari Rusia, keputusan yang terakhir untuk menutup saluran paip Nord Stream ke Eropah boleh memberi kesan kepada harga di mana-mana sahaja.

Saya akan menyampaikan rancangan berani untuk mengurangkan cukai dan mengembangkan ekonomi kita. Saya akan menyampaikan krisis tenaga, menangani bil tenaga rakyat, tetapi juga menangani isu jangka panjang yang kita ada mengenai bekalan tenaga ,” kata PM Britain Liz Truss yang masuk.

Hasil daripada semua yang berlaku, mengkaji semula pembaharuan mengenai perjudian berkemungkinan akan mengambil bahagian belakang kepada isu ekonomi yang lebih mendesak.

UKGC Perlahan
Suruhanjaya Perjudian UK (UKGC) juga tidak bergerak ke hadapan dengan beberapa pembaharuan yang dirancangnya. Ia mengumumkan pada 2 September bahawa ia tidak akan memperkenalkan keperluan bahawa pengendali menghentikan pemasaran kepada pengguna yang berisiko bahaya perjudian.

Pengawal selia tidak akan memperkenalkan panduan itu sehingga Februari depan jika ia memperkenalkannya sama sekali. UKGC kini mahu menjalankan perundingan dengan industri, memfokuskan pada tawaran bonus dan interaksi pengguna lain.

Walau bagaimanapun, ia akan meneruskan dengan beberapa aspek pembaharuannya. Mulai bulan ini, pengendali perlu meningkatkan pengenalan mereka tentang potensi bahaya perjudian. Mereka juga perlu membangunkan sistem automatik untuk membantu proses itu.

Perundingan mengenai topik lain akan bermula bulan ini dan berlangsung sekitar enam minggu, menurut UKGC. Ia kemudian berharap untuk menerbitkan keputusan pada bulan Disember.

Pada bulan itu, dua ahli lembaga UKGC semasa akan memperbaharui jawatan mereka. John Baillie dan Catherine Seddon akan diteruskan sehingga 10 April 2024.